ضدجوش های بدن و چگونگی تاثیر آن بر آکنه پوست چرب زمانی اتفاق میافتد که غدد چربی در پوست بیش از حدسبوم تولید کنند. سبوم، ماده مومی و روغنی است که از پوست محافظت و آبرسانی می کند. سبوم برای حفظ سلامت پوست حیاتی است. با این حال، سبوم بیش از حد میتواند منجر به پوست چرب، مسدودشدن منافذ و آکنه شود. جوش ها بیشتر روی صورت ایجاد میشوند، اما میتوانند در پشت یا گردن و شانه ها نیز ظاهر شوند. آنها اشکال مختلفی دارند، از جمله جوشهای سر سیاه، جوشهای سر سفید و جوش های قرمز التهابی
درمان جوش
درمان های جوش بسیار متفاوت می باشد که در زیر به برخی از رایج ترین تکنیک ها اشاره می شود. برای اکثر افراد، یک روتین مراقبت از پوست می تواند به کاهش بروز جوش کمک کند.
روال مراقبت از پوست برای جوش ها باید شامل موارد زیر باشد:
۱- شستشوی پوست در صبح و عصر با یک محلول شستشوی ملایم برای کاهش چربی پوست
2- استفاده از کرم ها و محصولات ضدجوش
3- استفاده از یک مرطوب کننده ملایم برای کاهش خشکی ناشی از درمان آکنه.
بنابراین اولین کاری که باید انجام شود این است که چربی پوست خود را کنترل کرده و هر روز صورت خود را با یک محلول پوست چرب شستشو داده و سپس با استفاده از بهترین کرم و ژل های ضدجوش (آکنه) از به وجود آمدن جوش و آکنه جلوگیری کنیم. کرم و ژل ضدجوش چیست محصولات درمانی متفاوتی در درمان جوش صورت موجود می باشد از جمله میتوان به ژل ضدجوش و کرم ضدجوش اشاره نمود. چرا که یکی از روشهای بسیار مفید و موثر در درمان و پیشگیری از به وجود آمدن جوشها می باشد. اما امروزه انتخاب یک محصول خوب و استاندارد که مطابق با نیازهای پوستی باشد کار سادهای نیست چون در اغلب داروخانه ها و فروشگاه های لوازم آرایشی و بهداشتی مجموعه ای از برندها ی گوناگون باعث سردرگمی افراد خواهد شد و در نتیجه آنها را برای انتخاب یک محصول مناسب ضدجوش ، دچار مشکل خواهد کرد. بنابراین، قبل از خرید این محصولات، مواد موثره به کار رفته در این کرم ها را بشناسید تا بتوانید محصول مناسب برای جوش خود را خریده و بهترین نتیجه را در درمان جوش بگیرید.
کرم و ژل ضدجوش از چه ترکیباتی تشکیل شدهاند
۱- بنزوئیل پراکسید
این ماده باعث از بین بردن باکتری های ایجاد کننده جوش و آکنه می شود، همچنین سبب از بین رفتن چربی اضافی زیر پوست شده و سلولهای مرده پوست را که منافذ پوست را مسدود میکند را نیز از بین میبرد.
2- سالیسیلیک اسید
این ترکیب محلول در چربی است و به همین دلیل برای درمان جوش در افرادی که پوست های چرب و مختلط دارند بسیار مناسب است. این ترکیب، به جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست کمک میکند و در کرم ها و ژل های ضد آکنه در دوزهای ۰/۵تا 5٪ وجود دارد.
3- آلفا هیدروکسی اسید
آلفا هیدروکسی اسید ها، ترکیبی از اسیدهای حاصل از میوه های حاوی قند است که با از بین بردن سلول های مرده پوست و کاهش التهاب، جوش ها را درمان می کند. علاوه بر این، باعث تسریع رشد سلولهای جدید پوست میشوند و درنتیجه نرمی و لطافت پوست را افزایش می دهند، که با این کار سبب از بین رفتن و بهبود اثرات آکنه بر روی پوست می شوند.
۴- سولفور یا گوگرد
وجود گوگرد در ترکیبات محصولات ضدجوش، باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست می شوند و علاوه بر آن به از بین رفتن چربی اضافی پوست نیز کمک می کند.
ذکر این نکته لازم است که در انتخاب مناسب کرم های ضدجوش برای درمان عواملی مثل نوع پوست، شدت جوش، نوع جوش ، و عامل به وجود آورنده جوش بسیار مهم و تاثیرگذار است و نکته قابل توجه دیگر این است که هنگام استفاده از کرم های ضدجوش باید روزها حتماً از کرم های ضدآفتاب مناسب با پوست چرب استفاده شود زیرا به دلیل لایه برداری ،سلول های تازه پوست بسیار نازک و حساس هستند و استفاده از کرم ضدآفتاب می تواند از پوست شما محافظت نماید. کلام آخر: این مقاله بیشتر جنبه اطلاع رسانی در مورد مواد به کار رفته در محصولات ضدجوش را داشته و توصیه میشود که از درمان شخصی جوشهای خود پرهیز نمایید. درمان نادرست جوش بدون آگاهی از محصولات ضدجوش، میتواند به پوست شما آسیب برساند و حتی ممکن است جوشهای شما را بدتر کند.