شرکت داروسازی پارس حیان، تولید کننده برتر به انتخاب انجمن داروسازان ایران

مواد تشکیل دهنده اصلی در ضد جوش ها

مواد تشکیل دهنده اصلی در ضد جوش ها

جوش یکی از رایج ترین بیماری های پوستی در دنیا است به همین دلیل درمان جوش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. در بین انواع مختلف درمان جوش، استفاده از محلول ها و کرم های ضد جوش پر استفاده ترین روش درمان جوش است. ضد جوش، با لایه برداری پوست و کاهش انسداد منافذ پوست به درمان آکنه کمک می‌کند. مواد تشکیل دهنده محصولات ضد جوش به روش های مختلفی عمل می‌کند. بنابراین بهتر است قبل از خرید و استفاده از این محصولات، مواد موثر به کار رفته در آن ها و نحوه تاثیرگذاری هر کدام از این مواد را بشناسید تا بتوانید بهترین محصول مناسب ضد جوش را خریده و بهترین نتیجه را در درمان جوش بگیرید.

دسته بندی کلی مواد موثر در ضد جوش ها:

۱- مواد لایه بردار:

  • اسید سالیسیلیک: این ترکیب یک لایه بردار موثر و قوی است که با لایه برداری به تمیز نگه داشتن منافذ پوستی کمک می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد و از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می کند.
  • آلفا هیدروکسی اسید ها (AHA): آلفا هیدروکسی اسید ها، با از بین بردن سلول های مرده پوست که عامل مسدود شدن منافذ و بروز جوش هستند، پوست را نرم و لطیف می کنند. این نوع ترکیبات را می‌توان برای کل صورت استفاده کرد. انواع آلفا هیدروکسی اسید شامل اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک است.

اسپری ضد جوش بدن سبوما
اسپری ضد جوش بدن سبوما​

۲- مواد مؤثر در کاهش چربی پوست:

  • رتینوئیدها: این ترکیبات که از مشتقات ویتامین A هستند، معمولاً در محصولات درمان آکنه به کار می‌روند. رتینوئیدها با تحریک بازسازی سلولی و جلوگیری از بسته شدن منافذ، به کاهش چربی و پیشگیری از ایجاد آکنه کمک می‌کنند.
  • روی (زینک): زینک یک ماده معدنی مهم است که با خواص ضدالتهابی و تنظیم کننده تولید چربی پوست شناخته می‌شود. این عنصر به کاهش التهاب و محافظت از پوست در برابر عفونت‌های باکتریایی کمک کرده و از شکل‌گیری آکنه جلوگیری می‌کند.
  • خاک رس: خاک رس اغلب به دلیل توانایی آن در جذب چربی و تسکین پوست در ماسک های صورت استفاده می‌شود. این ماده با این خاصیت خود، چربی اضافی را جذب کرده و بهبود وضعیت پوست کمک می‌کند.

محلول ضد جوش سبوما azelin 40
محلول ضد جوش موضعی – Azelin 40

۳- ترکیبات ضد باکتری موثر در رفع آکنه و جوش:

  • بنزوئیل پراکسید: بنزوئیل پراکسید یکی از موثرترین ترکیبات در ضد جوش ها می باشد. این ماده نه‌ تنها از بروز آکنه پیشگیری می کند، بلکه باعث از بین رفتن باکتری ها و چربی اضافه و لایه برداری سلول های مرده پوست نیز می شود.
  • عصاره چای سبز: عصاره چای سبز به خاطر برخورداری از خواص آنتی باکتریال، با تعدیل فرآیندهای درون سلولی و از بین بردن باکتری هایی که موجب بروز جوش می شوند، به بهبود آکنه کمک می‌کنند و از قرمزی و التهاب آکنه جلوگیری می‌کند. خواص ضدپیری و آنتی اکسیدان چای سبز را نیز نباید فراموش کنیم. عصاره چای سبز، در ترکیبات شوینده های ضد جوش و آنتی باکتریال پوست و همینطور محلول پاک کننده پوست چرب استفاده شده است.
  • گوگرد: وجود گوگرد در محصولات ضد جوش، باعث کاهش چربی اضافه و التهاب شده و به لایه برداری پوست کمک میکند.
  • آزلائیک اسید: این ماده با خواص ضدباکتریایی، لایه برداری و کاهش انسداد منافذ، به درمان آکنه خفیف تا متوسط کمک می‌کند. آزلائیک اسید همچنین برای کاهش قرمزی و لکه های ناشی از آکنه مفید است و با فرم‌های مختلف از جمله محلول، کرم، ژل و… در دسترس است.

ژل برطرف کننده جای جوش سبوما
ژل برطرف کننده جای جوش- SALICYL 2 بر طرف کننده جای جوش

کلام آخر

ترکیبات ضدجوش با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده آکنه، لایه برداری سلول های مرده پوست، کاهش انسداد منافذ پوست، کاهش التهاب یا از بین بردن چربی اضافه پوست عمل می کنند. اما نکته ای که باید در انتخاب محصولات ضد جوش مورد توجه قرار بگیرد این است که، انتخاب محصول مناسب برای درمان آکنه به عوامل زیادی از جمله نوع پوست، شدت و نوع آکنه و البته روتین مراقبت بوستی شما بستگی دارد. شما می توانید از یک محصول ضد جوش مناسب، که دارای تنوع بسیار بالایی در محصولات به صورت کرم، ژل، ماسک، محلول های ضد جوش موضعی می باشد و دارای ترکیباتی بسیار موثر در درمان جوش هستند را استفاده کرده و نتیجه بسیار موثر آن را در درمان جوش های صورت خود بگیرید و دارای پوستی شفاف و عاری از هرگونه جوش و آکنه شوید.

شاید این مقالات برای شما مفید باشند
کاملترین روتین پوست چرب
کاملترین روتین پوست چرب

پوست چرب به دلیل تولید بیش از حد سبوم (چربی طبیعی پوست)، مستعد برق زدن، انسداد منافذ، و بروز جوش است. با این حال، با

کامل ‌ترین درمان جوش و آکنه
کامل ‌ترین درمان جوش و آکنه

جوش و آکنه از مشکلات شایع پوستی هستند که اغلب به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، چربی بیش از حد پوست، مسدود شدن منافذ