ارزیابی کارایی و ایمنی ژل آزلائیک اسید ۱۵ درصد در مقایسه با ژل آداپالن 0.1 درصد در درمان و نگهداری آکنه
افزایش انواع آکنه مقاوم به درمان یا عود کننده در خانم ها پس از دوران نوجوانی نیاز به راهکارهای درمانی ایمن و موثر را برای این بیماری را ضروری کرده است.
اهداف مطالعه
ارزیابی و مقایسه ژل آزلائیک اسید ۱۵ درصد با ژل آداپالن 0.1 % در طی دوره ۹ ماهه (۳ ماه درمان و ۶ ماه درمان نگهدارنده) انجام شده است.
روش کار
بطور کلی ۵۵ خانم ۱۸ تا ۴۵ ساله مبتلا به آکنه بزرگسالان در این تحقیق تصادفی به سه گروه تقسیم شدند:
گروه اول
ژل آزلائیک اسید دو بار در روز به مدت ۹ ماه (۳ ماه درمان و ۶ ماه درمان نگهدارنده) در ۱۷ بیمار بررسی شد.
گروه دوم
ژل آزلائیک اسید در ۱۹ بیمار به مدت ۳ ماه فاز درمانی بدون ادامه درمان در فاز نگهداری انجام شد.
گروه سوم
ژل آداپالن یک بار در ۱۹ بیمار به مدت ۹ ماه (۳ ماه درمان و ۶ ماه درمان نگهدارنده) بررسی شد.
نتایج کارایی و عوامل مربوط به بیمار
کاهش تعداد ضایعات آکنه ای، و شدت آن به طور قابل توجهی با مقایسه فاز درمانی بین سه گروه کاهش یافت، در حالی که خشکی و پوسته ریزی در گروه آزلائیک نسبت به گروه آداپالن به طور قابل توجهی کمتر بود.
در طی درمان نگهدارنده گروه آزلائیک اسید ۹ ماهه نسبت به آزلائیک اسید ۳ ماهه در کنترل ضایعات التهابی و کل ضایعات در هفته بیست و چهارم ارجح تر بوده است. از هفته ۱۲ تا هفته ۳۶ یک افزایش نسبی خفیفی در ضایعات آکنه ای در تمام گروه ها مشاهده شد. در گروه آزلائیک اسید ۳ ماهه بیشتر از گروه آزلائیک اسید ۹ ماهه افزایش ضایعات آکنه ای ۲۳/۱ درصد بوده است در حالی که تفاوت واگرایی در کل ضایعات حدود ۳۰/۸ درصد بوده است.
نتایج هیچ تفاوت قابل توجهی بین آزلائیک اسید ۹ ماهه با آداپالن ۹ ماهه مشاهده نشد. تاثیرگروه آزلائیک اسید ۹ ماهه از گروه آداپالن در کنترل ضایعات آکنه های التهابی مشابه بوده است.
نتیجه گیری
ژل آزلائیک اسید ۱۵ درصد درمانی ایمن و موثر و نیز به عنوان درمان نگهدارنده برای خانم های بزرگسال مبتلا به آکنه است، و کارایی برابر با ژل آداپالن ۰/۱ درصد در کنترل آکنه التهابی داشته است. همچنین عوارض جانبی آن خشکی و پوسته ریزی کمتر از آداپالن بوده است.